Már Magyarországon vannak Szeged új buszai

conec2

Már megérkeztek Magyarországra a hamarosan Szegeden forgalomba álló Mercedes-Benz autóbuszok – derül ki a Magyarbusz [Info] videójából.

 

A videó a Magyarbusz [Info] Facebook oldalára került fel vasárnap kora este, és egymás után, konvojban haladnak rajta valószínűleg azok a buszok, melyek egy 50 darabos országos beszerzés részei, és melyekből Szegedre is kerül nem is kevés. A Mercedes-Benz Conecto (628 B01) Next Generation típusú autóbuszokból 41 darab érkezik a DAKK-hoz, melyből 17 darab Kecskemétre, 24 pedig Szegedre kerül majd.

A beszerzés körül egyébként az a híresztelés terjedt el, hogy a 24 új busz 24 régit, pontosabban 16 csuklós és 8 szóló földgázüzemű Ikarust fognak kiváltani, és így közel 5%-kal csökken majd a szegedi buszok összkapacitása, és ezzel még zsúfoltabbak lesznek majd a szegedi buszok, ami további utaselvándorláshoz vezethet. Ezt később nem tagadta a társaság, amikor levélben kerestük őket az üggyel kapcsolatban.

Az új Mercedes buszok – hasonlóan a 2016-ban forgalomba állt Scania-khoz – fehérek lesznek, alacsony padlósak, 102 utast tudnak majd szállítani, lesz rajtuk légkondi, korszerű utastájékoztatás és Wi-Fi.

A videó leírásából kiderül az is, hogy a konvoj 15-20 buszból áll és jelenleg a DAKK központja, azaz Békéscsaba irányába tart a 47-es főúton.

A buszokat az Inter Traction Electrics Kft. szállítja és darabjuk nettó 68,6 millió forintba került. A DAKK elmondása szerint Szegeden tavasztól járnak majd utasforgalomban.