Már a rakpartot nyaldossa a Tisza

Fotó: Kovács Ferenc / SzegedMa

Hétfőn reggel hattól lezárták a szegedi Huszár Mátyás rakpartot, a forgalom jelentős része így a város körútjait terheli, a lakosság azonban örömmel vette használatba a közel egy kilométeres útszakaszt: autók helyett ugyanis most gyalogos zónává avanzsált a rakpart.

A Tisza jelenleg is növekvő vízszintje tegnap 17 és ma 17 óra között 16 cm-t emelkedett (587 centiméterre), a várakozások szerint 605 centiméterrel szombaton napközben fog tetőzni. A Belügyminisztérium honlapján megtalálható adatok alapján tudjuk, hogy

a folyó vízszintje 15 nap alatt 2,59 métert emelkedett.

A Tisza egyébként azért kezdett áradni ilyen szinten, mert a Maros vízgyűjtő területein viszonylag sok csapadék esett az elmúlt időszakban, ami folyamatosan duzzasztja a fogadófolyót.

A Tisza medrében azonban nem csak vízből van egyre több, a folyón különösen sok szemét úszkál mostanában. Erre korábban figyelmeztettek is, arra a nem mindennapi vendégre azonban nem, amit a Hídivásárkor láttunk a folyóban lebegni.

Az áradó folyóról a SzegedMa riportere készített képeket.

Fotó: Kovács Ferenc / SzegedMa
Fotó: Kovács Ferenc / SzegedMa
, ENT_QUOTES)?>" title_text="" order_type="social" title_text_color="#000000" title_text_font_size="22" title_text_font_famely="monospace" title_text_position="left" width="100%" bg_color="#d4d4d4" animation_effect="random" count_of_comments="2" ]