Már a rajthoz állás is megizzasztotta a tongai versenyzőt

A tongai Pita Nikolas Taufatofua  több számban is indul a szegedi kajak-kenu világbajnokságon. Fő célja a síkvízi kajakozás olimpiai részvételének kivívása, viszont a kajak egyesek 200 méteres távján már a rajthoz állás is okozott némi nehézséget.

Beletelt egy kis matekba, mire a tongai Pita Nikolas Taufatofua rajthoz tudott állni a kajak egyesek 200 méteres versenyén. Taufatofuanak csak többszöri nekifutásra sikerült megoldania a versenyszerű kajakozáshoz meglehetősen alapvetőnek számító manővert, amíg a versenytársak kivárták a sorukat.

A nehézségek után a selejtezőfutam mezőnye végül elrajtolt, Taufatofua kicsit megkésve bár, de nekivágott a távnak. Az eredménye végül 1 perc körüli lett, ami jóval elmarad az utolsó előttitől. Szomorkodásra azonban nincs oka, elmondása szerint az egyetlen célja az volt, hogy végig a hajóban tudjon maradni, amit sikerrel abszolvált is.

A BBC riporterének a szegedi felkészülésről így nyilatkozott:

“Sokkal nehezebb volt, mint gondoltam, nem is a fizikai része, hanem megtartani az egyensúlyomat. Amióta megjöttem, non-stop a vízben vagyok. Olyan, mintha ezeknek a hajóknak saját akaratuk lenne, mégpedig az, hogy a legkisebb hibára is beborítsanak a vízbe.”

A tongai versenyző elszántsága mindenképpen becsülendő, bár arra nem sok esély van, hogy Új-Zéland és Ausztrália legjobbjai mellett egyenes úton megszerezze az olimpiai kvótát. (Index)

Nyitókép: M4Sport