Már a harmadik tramtrain-szerelvény is hazánk felé tart

Fotó: Lázár János / Facebook

„Áprilisban újabb érkezik Valenciából, így hamarosan már három szerelvényt tesztelünk hazai pályán, mert első a biztonság! A következő hónapokban további szerelvények is érkeznek, így kezdetben majd 8, aztán nem kevesebb, mint 12 tram-train szerelvény közlekedhet Hódmezővásárhely és Szeged között!” – számolt be Lázár János Facebook-oldalán.

Mint a bevezetőben írja – „ÖRÖMHÍR: jön a harmadik! …tram-train-szerelvény”. Utalva ezzel arra, hogy nem a harmadik gyerekük érkezik Lázár János Boldizsár és Lázár Zsigmond Bertalan után, hanem az úgyszintén gyermekeinek számító TramTrain-szerelvényről van szó. Ha minden igaz a képen az első kettő már a Szegedi Közlekedési Társaság trolitelepén parkol.

Frissítés (15:17): Időközben befutott a MÁV-START közleménye is. Mint írják, a harmadik tram-train szerelvény teherautóra rakodása is lezajlott Valenciában, a kamionok tegnap este elhagyták a gyárat. A jármű várhatóan április 13-án érkezik meg a Szentesi Motorgarázsba. A harmadik vasút-villamos leemelése és összeszerelése a tervek szerint másnap megkezdődik. Az első, Vásárhely 1-es névre keresztelt STADLER Citylink szerelvényt 2021. január 20-án mutatták be a MÁV-START szentesi telephelyén, majd március 16-án megérkezett a második tram-train is.

Facebook

No Description