Majó-Petri Zoltán: Az utasszámok alapján nem indokolt a járatsűrítés

A  Szeged Televízió új műsorának, a Témának volt vendége a Szegedi Közlekedési Társaság ügyvezető igazgatója Majó-Petri Zoltán. Az ügyvezető igazgató elmondta, a kormányhivatalhoz fordul a sűrítőjáratok felülvizsgálata miatt.

Majó-Petri szerint a rendszer anomáliája, hogy a járatsűrítés akkor került elfogadásra, amikor még az oktatás, a középiskolák és az egyetemek nem álltak át digitális munkarendre, majd miután Orbán Viktor bejelentette a legújabb szigorításokat, ez már nem vált indokolttá. Elmondása szerint ezt az utasszámok is azt bizonyítják, Szeged most szerdán állt át az ütemes menetrendre.

Majó-Petri azt tervezi, hogy levelet ír a kormányhivatalnak és kéri a járatsűrítések felülvizsgálatát.

Elmondta, hogy egy átlagos napon megközelítőleg 160 ezer utas kontakt bonyolódik le a szegedi tömegközlekedésben, ebből 50 ezer villamoson, 50 ezer trolin és további 60 ezer buszon történik. A kijárási korlátozások miatt most lettek olyan időszakok, amikor csak néhány százat kell lebonyolítani.

Az ügyvezető elmondta, ha úgy érzik, hogy valahol hiányzik egy járat, akkor azt jelezzék a társaság felé és ők megpróbálnak olyan módon reagálni a helyzetre, mint ahogy azt két munkáltatóval is tették kiegészítő és plusz járatok formájában.

A bevételkiesésről azt mondta, az SZKT nem lóg ki a többi közlekedési társaság sorából. „Ha tavaly volt 100 forint bevételünk egy időszakban, az tavasszal lecsökkent 20-30 forintra. Ez idén ősszel sem haladta meg a tavalyi 80 százalékát, a pandémiás időszak megint 50 százalék alá fogja vinni a bevételt” – jegyezte meg.