Magyarországot kivéve az összes európai ország közöl területi adatokat a koronavírusos betegekről

Településre, de legalább megyére lebontva naponta frissítik az adatokat a koronavírusos esetekről az összes EU-s országban, de jellemzően azon kívül is. Kivéve Magyarországot.

Az egészen apró területű államokat nem számítva Magyarország egyedülálló a kontinensen abban, hogy nem árulják el az állami szervek, hogy mely településeken éltek a betegek.

Az operatív törzs hétfői sajtótájékoztatóján Müller Cecília ezt azzal magyarázta, hogy tiszteletben tartják a betegek személyiségi jogait, és nem lenne helyes, ha egy beteg lekövethető lenne az adatai alapján. 

Az ausztriai egészségügyi minisztériumának például a koronavírusról szóló oldalán a címlapon olvashatók a legfrissebb területi adatok, a horvátországi esetek szintén megyékre lebontva ismerhetőek meg.

Az albán kormány a Facebookon tájékoztat, eszerint a 42 betegből 26 tiranai, 5 durresi, és további négy érintett terület van még az országban jelenleg.

Románia egészen vasárnapig minden betegről közölte, hogy mely megyében élt, férfi vagy nő, és hány esztendős. Hétfőre ez megváltozott, de a megyéket továbbra is nyilvánosságra hozzák. Ezekkel kapcsolatos további részletek és grafikonok a 444 cikkében.