Magyarország legzöldebb fesztiválja lesz az idei SZIN

Legalábbis ezt reméli Botka László, aki ma tartott sajtótájékoztatót az újszegedi partfürdőn, ugyanis délután veszi kezdetét nulladik napjával az 51. Szegedi Ifjúsági Napok. A óriáskerék már áll, ám a szervezők még lázasan dolgoznak, hogy az ötórai kapunyitásra minden a helyére kerüljön.

“Az óriáskerék nagyon népszerű volt a karácsonyi vásáron, ezért kihoztuk ide a Parfürdőre is, és itt lesz egészen a nem csak az ifjúsági napok alatt, de a halászléfőző versenynél is.” – mondta Botka László polgármester ma, a fesztivál sajtó számára rendezettet bejárásán. A fesztiválon 12 helyszín, 200 produkció és 7 külföldi világsztár várja majd a látogatókat.

A fesztiválra készülődve több fejlesztés és végbement a partfürdőn. Egy fél milliárd forintos beruházás – melyet uniós és önkormányzati forrásokból finanszíroztak – keretei között megvalósult a partfürdő elavult infrastruktúrájának felújítása, így szinte teljesen kicserélték az elektromos hálózatot, új transzformátort építettek, melynek segítségével biztonságosan el tudják majd látni a fesztivál áramigényét. A vízvezetékrendszer is megújult, ezáltal több mosdót és wc-t tudnak kitelepíteni. A fejlesztések által lehetővé vált, hogy a fesztivál egyharmadával több látogatót fogadhasson idén, mint tavaly, így esélyes, hogy megdőlnek az eddigi nézőrekordok.

IMG_2678

IMG_2681

“Azt szeretnénk, ha Magyarország legzöldebb fesztiválja lenne a Szegedi Ifjúsági Napok.”

Ezért minden vendéglátó egységben bio szívószál, és természetes anyagokból készült evőeszközök szolgálják a környezettudatosságot.

A beköltözés ma 5 órakor kezdődik, így nem csak a sajtó munkatársai, de a katasztrófavédelem, a rendőrség és a mentők szakértői is újra átnézték a területet. A mentők közül állandóan egy szakorvos, egy mentőorvos, négy mentőápoló, három mentőgépkocsivezető lesz kint, egy rohamkocsi, egy esetkocsi, egy mentőgépkocsi, és egy egészségügyi sátor található majd a helyszínen. A katasztrófavédelem és a tűzoltóság is folyamatosan jelen lesz, ahogy a rendőrség is folyamatosan biztosítani fogja mind a külső, mind a belső helyszíneket. “A szegedieknek a a szerető türelmét és megértését szeretném kérni a következő napokban.” – tette hozzá a polgármester.

IMG_2685

IMG_2708

IMG_2714

IMG_2722

IMG_2723

Magyarország legzöldebb fesztiválja lesz az idei SZIN

IMG_2735
Fotók: Szűcs Dániel / Szegeder