Magyar Hang: az SZTE rektorhelyettese és egy idegsebész is megfertőződött

Vasárnap estig legalább hat embernél, orvosoknál, klinikai munkatársaknál mutatták ki a koronavírust azok közül, akik feltételezhetően kontaktust létesítettek Rovó Lászlóval – írja a Magyar Hang.

A portál úgy értesült, hogy a vírust többek között az SZTE egyik rektorhelyettesénél és a Szent-Györgyi Albert Klinikai Központ Idegsebészeti klinikájának egyik orvosánál is kimutatták.

Több egymástól független forrásra hivatkozva azt írják, hogy Rovó László koronavírusos megbetegedése miatt legalább 9 aneszteziológus, több fül-orr-gégész, szakápoló és műtős is karanténba kényszerült, így tünetek nélkül is legalább két hétig kiesnek a munkából. 

„Információink szerint az SZTE Klinikai Központjában alap esetben 85 aneszteziológus dolgozik, azaz az egyetem rektora miatt kialakult helyzetben ez a szakterület a legszerencsésebb esetben is minimum két hétre megtizedelődik” – írják.

A Magyar Hang értesülései szerint az idegsebészeti klinika munkatársa Rovó Lászlóval közösen ment síelni Dél-Tirolba, de a rektorral ellentétben ő hazatérése után egyből karanténba vonult.