Ma reggel újabb hét teszt eredménye lett pozitív a szentesi kórházban

Megjelent a koronavírus Szentesen – írtuk tegnap. Akkor még csak egy, ma reggel pedig újabb hét teszt eredménye lett pozitív a szentesi kórházban. A fertőzöttek nem szentesiek, egyiküket ellátásra szállították az intézménybe, egy környékbeli idősotthon lakói fertőződtek meg.

A hvg.hu információi szerint az idősotthonban közel háromszáz ellátott él, és 60-80 alkalmazott dolgozik. Az Operatív Törzs vasárnapi sajtótájékoztatóján az is elhangzott, az első pozitív teszt után, szombaton kivonultak az otthonhoz, és mind a 286 ott élő idős embert letesztelték, közülük lett hétnek pozitív a tesztje. Az ápolók közül senki sem kapta el a koronavírus-fertőzést.

A helyiek az eset részleteiről keveset tudnak, de azt már hallották, hogy a koronavírusos ellátottak vannak az intézményben. A szociális intézményekben egyébként már látogatási és felvételi tilalom van érvényben tíz napja, de a portál azt írja, hogy az ellátottakat gondozók ki és bejárhatnak a munkahelyükre.

Egy településen élő, az idősellátást is ismerő forrásuk úgy tudja, hogy már kijelölték a dolgozók körében azokat is, akik az otthon lezárása után bentlakóként fogják ellátni az időseket. A koronavírussal fertőzött betegeket a Csongrád Megyei Dr. Bugyi István Kórház fertőző osztályán ápolják. Nemrég a Facebook-oldalán is megszólalt a polgármester:

Security Check Required

No Description