Ma megszűnik az iTunes

Az almás termékek imádott-átkozott szinkronprogija ma nyugdíjba megy, helyette a funkcióit megkapja több különálló szoftver. Ezzel együtt ma jön az Apple időszakos újdonság-bejelentője, a nagyszabású WWDC keynote – emlékeztet az Appleblog.

A jelenlegi formájában megszűnik a még 2001-ben elstartolt iTunes, amely zene- és videolejátszó szoftverként indult, később komplett médiabolttá lett, amely a maga korában forradalmasította a zenevásárlást azáltal, hogy nem kellett egész albumokat kifizetni, elég volt egyes számokat megvenni. Egészen addig, amíg a Spotify ezt is kukázta a havi előfizetéses streaminggel, ami végül talán az utolsó koporsószöge volt a proginak.

 

 

Az iTunes ma a jelenlegi formájában megszűnik, helyét több másik szoftver veszi át, köztük a hasonlóan a havi előfizetési díjas zenestreaming-modellre épülő Apple Music, amelynek lesz Mac-es appja is, ez viszi tovább az iTunes eredeti lejátszási funkcióját. Az Apple már el is kezdte leszedni jelenlegi brandjét a különböző platformokról, az iTunes Instagramjáról már eltávolítottak minden bejegyzést, Facebook-oldala pedig már el is tűnt.

F (Illusztráció: @kalvisuals, Unsplash)

Ma este magyar idő szerint 19 órakor pedig kezdődik az aktuális WWDC Keynote, az az esemény, amelyen az Apple nagy csinnadrattával, látványos prezik és végeláthatatlan corporate-bullshit felvezetők után, mikor a hallgatóság már tűkön ül, bemutatja várva-várt új termékeit. A hivatalos streamet itt lehet majd nézni, egyébként egy magyar fejlesztő is ott fog ülni a sorokban, és a hangsúly elsősorban a vállalat új szoftverein lesz, de nem kizárt, hogy pár új hardver is előkerül.

(via Appleblog)