Lezárták a röszkei közúti határátkelőt egy irányba, nem lehet elhagyni Magyarországot

A Nyugat-Európa felé tartó forgalom gördülékenyebb kezelése érdekében szombaton 16 óra 35 perctől 19 óráig, majd vasárnap 7 órától 19 óráig csak a belépő forgalom használhatja a Röszke Közúti Határátkelőhelyet. A Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság, valamint szerb társszerveinek célja, hogy a belépő forgalmi sávok számát tovább növelve, csökkentse a várakozási időt – írja a police.hu. Tehát nem az autópályán van lezárás, hanem amellett, a régi 5-ös főúton.

A kilépő utasok a Röszke Autópálya-határátkelőt használhatják Szerbia felé, ezzel egyidejűleg az autópálya átkelőn a kilépő sávokból további négyben biztosítanak lehetőséget a belépésre, így a két röszkei átkelőn, összesen 17 forgalmi sávon léphetnek be az utasok az országba. Emellett a polgárőrség segítségével a határon várakozóknak hűtött vizet biztosít a rendőrség.

Szükség esetén a gyorsabb átlépés érdekében Szerbia felé célszerű Tompa, Tiszasziget vagy Ásotthalom felé kerülni. Utóbbi két átkelő naponta 7 és 19 óra között vehető igénybe. Tiszaszigeten és Ásotthalmon azonban csak szerb és uniós állampolgárok léphetnek át, és az autóbusz kivételével csak a személyforgalom veheti igénybe!