Lezárta a nyomozást a rendőrség az ellopott Mercedes-busz ügyében

A szegedi nyomozók befejezték az ügy vizsgálatát azzal az újszentiváni férfival szemben, aki feltört, elvitt, majd összetört egy vadiúj Mercedes-Benz Conecto Next Gen típusú autóbuszt még május elején.

A megalapozott gyanú szerint a 19 éves elkövető május 2-án a hajnali órákban gyalogosan tartott hazafelé a belvárosból. Eközben Szőregen, egy parkoló autóról lelopta annak rendszámtábláit, majd megrongált több autóbuszt. Egy buszt el is indított, úgy gondolta, kerül vele egyet. Útja során meglátott egy járőrautót, amitől megijedt és egy mellékutcába hajtott. A rendőrök utánafordultak, ekkor a fiatal az utcavégi erdős résznél megállt a járművel és gyalogosan bemenekült a fák közé.

A szegedi rendőrök az adatgyűjtés eredményeként tizenkét órán belül megállapították a feltételezett elkövető kilétét, akit otthonából előállítottak. A gyanúsított részletes beismerő vallomást tett. Ellene rongálás bűntette, egyedi azonosító jellel visszaélés bűntette és jármű önkényes elvétele bűntette miatt indult büntetőeljárás. Az autóbusszal történő közlekedés során elkövetett szabálysértések vonatkozásában ellene külön szabálysértési feljelentést tettek a rendőrök. A fiatalt a nyomozók őrizetbe vették.

A Szegedi Rendőrkapitányság a szükséges eljárási cselekményeket elvégezte és az ügy iratait a napokban átadta az ügyészségnek. (police.hu)

Ellopták és összetörték az egyik új Mercedes buszt

 

Nyitókép: police.hu