Lezárnak két sávot a Bertalan hídon egy hónapra

A Bertalan hídon szeptember 9-én, hétfőn az újszegedi felhajtó ágon elkezdődik a híd dilatációs szerkezetének javítása – írja közleményében az állami tulajdonú hidat fenntartó Magyar Közút. A munkálatok várhatóan négy hetet vesznek igénybe, ezalatt az érintett oldal két forgalmi sávját lezárják a szakemberek.

A közlekedés a következőképpen fog zajlani az átkelőn:

  • a korlátozás nem a csúcsidőszak közepén, hanem csak 7 óra 30-kor kezdődik majd,
  • ekkor lezárnak két forgalmi sávot,
  • így a forgalom csak a maradék kettőn haladhat majd, 30 kilométerórás sebességgel.

A munkálatok ideje alatt a közlekedők türelmét kéri a Magyar Közút Nonprofit Zrt. Az autósoknak ajánlott még indulás előtt tájékozódniuk a korlátozáshoz, munkavégzéshez kapcsolódó aktuális forgalmi helyzetről a társaság Útinform szolgálatánál, de érdemes navigációs, közösségi autós alkalmazást is használniuk, hogy az optimális útvonalukat megtervezhessék, illetve ez is egy remek alkalom, hogy ha csak ideiglenesen is, de közösségi közlekedésre vagy kerékpározásra váltsanak.

A hídon legutóbb áprilisban kezdtek valamilyen munkát, akkor három hónapon keresztül Felsőváros irányába volt csak egy sáv használható, mert egy 28 méteres szakaszon elbontották a korlátot és a járdát, hogy egy cserére szoruló gerendát ki tudjanak váltani.

 

Nyitókép: illusztráció. Fotó: Frank Yvette / Délmagyarország