Létrákkal akartak kerítést mászni hajnalban

Nagyjából negyven bevándorló gyűlt össze a határ szerb oldalán a röszkei vasúti síneknél szerdán hajnalban. Hármukat előállították, többek között tömegzavargás a vád.

A rendőrök éjfél után nem sokkal a hőkamerákon keresztül észlelték a migránsokat, akik a határ több egymáshoz közeli szakaszán, kisebb csoportokban, létrák segítségével próbáltak meg a drótkerítésre felmászni és Magyarország területére jutni. A rendőrség beszámolója szerint ráadásul „erőszakosan léptek fel a határt védő egyenruhásokkal szemben, kövekkel dobálták meg őket, a határszakaszt figyelő kamerában és két szolgálati autóban is kár keletkezett”.

A rendőrök hármukat feltartóztatta. Ők szír állampolgárnak vallották magukat, bár sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét nem tudták igazolni.

Az esettel összefüggésben hivatalos személy elleni erőszak bűntett, valamint tömegzavargás résztvevőjeként elkövetett határzár tiltott átlépése bűntett elkövetésének gyanúja miatt büntetőeljárás indul, a három feltartóztatott férfit a rendőrök előállítják.

Fotók: police.hu