Leszavazta az Országgyűlés a harmadik szegedi híd előkészületeit szorgalmazó javaslatot

Leszavazta az Országgyűlés Szabó Sándornak, az MSZP-Párbeszéd szegedi képviselőjének azon javaslatát, mely 2 milliárd forinttal támogatta volna a harmadik szegedi híd előkészületi munkálatait. A szavazáson sem a szegedi B. Nagy László, sem a hódmezővásárhelyi Lázár János sem vett részt.

Bár Szegeden még az önkormányzati választások felé vezető út is a harmadik híddal van kikövezve, úgy látszik a dolog mégsem annyira központi, hogy az a város lakosságán kívül mást is megmozgasson. Hogy az ígéretek unalmas lózungjává vált a kérdés mi sem mutatja jobban mint, hogy a kiemelt beruházásként nyilvántartott déli Tisza-híd ígérete már kétszer is be lett lógatva a kormány részéről, de az ügyben még nem történt semmi.

Hirdetés

Most az MSZP-Párbeszéd szegedi képviselőjének, Szabó Sándornak a kezdeményezése bukott el.  A képviselő még június 19-én nyújtotta be költségvetés módosító-javaslatát, melyről az Országgyűlés hétfő délután szavazott. Szabó javaslata a Miniszterelnöki Kabinetiroda költségvetéséből csoportosított volna át 2 milliárd forintot a híd előkészületi munkálataira, ám azt a képviselők 54 igen mellett, 115 nemmel és 0 tartózkodással leszavazták.

A szeged.hu-nak a szavazás után a képviselő elmondta, hogy “szomorú, hogy a szegedi B. Nagy László és a makóiakat is képviselő Lázár János a munkaidő ellenére sem tartotta fontosnak azt, hogy részt vegyen a szavazáson, az pedig még inkább elgondolkodtató, hogy így nem támogatták az egész térség számára fontos harmadik Tisza-híd előkészítését.”

Fotó: parlament.hu