Leszakadt a felsővezeték, éjszakáig késhetnek a szegedi InterCity-k

Jelentős, akár többórás késésekre kell számítani a Budapest-Cegléd-Szolnok-Debrecen-Záhony, a Budapest-Cegléd-Szeged és a Budapest-Lajosmizse vonalakon, mert Zugló és a Városliget között leszakadt a felsővezeték – tájékoztatta a Mávinform hétfő délután az MTI-t.

A közlemény szerint nincs áram a felsővezetékekben, azok javítása várhatóan késő éjszakáig tart. A monori elővárosi vonatok nem közlekednek, a lajosmizsei járatok pedig Kőbánya-Kispestről fordulnak. Az M3 metró Nyugati pályaudvar és Kőbánya-Kispest közötti szakaszán a BKK elfogadja a vasúti bérleteket, menetjegyeket.

A Mávinform tájékoztatása szerint a Nyugati pályaudvarra beérkező ceglédi, debreceni, szegedi és lajosmizsei vonalak esetében a késések és a torlódások enyhítése érdekében további járattörlésekre is számítani lehet, egyes vonatok pedig rövidebb útvonalakon közlekedhetnek.

Beszámoltak arról is, hogy mintegy 30 percen keresztül az esztergomi, a váci és a veresegyházi vonalakon is szünetelt a közlekedés, de ott már megindulhatott a forgalom. 15-30 perces késések még előfordulhatnak, késő este állhat helyre a menetrend ezeken a vonalakon.

Közép-Magyarország vasúti közlekedése 18:33-kor. A szegedi InterCity-k egyelőre nincsenek késésben. Fotó: MÁV-Start

Security Check Required

No Description

, ENT_QUOTES)?>" title_text="" order_type="social" title_text_color="#000000" title_text_font_size="22" title_text_font_famely="monospace" title_text_position="left" width="100%" bg_color="#d4d4d4" animation_effect="random" count_of_comments="2" ]