Lestyánszki csonkaországi fővezér: révbe érhetne az 500 éves szegedi egyetem, ha a mindent felforgató liberális fiatalok helyett a jó magyar hazafiak alkotó kezeibe kerülne

Csütörtökön hosszabb cikkben mutattuk be azt a három egyetemi szerveződést, amely az elmúlt hetekben kiállt a Szegedi Tudományegyetem modellváltása ellen. A három csoport mellett azonban van még egy, amely érdekelt az ügyben: a Turul Szövetség. Erre maga a szövetség csonkaországi fővezére, Lestyánszki Róbert hívta fel szerkesztőségünk figyelmét levelében.

Ebben a fővezér arról ír, hogy „a szólászszabadság nevében a mi szövetségünk is Kiáltványt hirdetett a szólásszabadság érdekében!”, majd csatolt egy linket a kiáltványhoz, amely a közel nyolcszáz követővel rendelkező Facebook-oldalukon található meg.

„Mi az 1100 éves Kárpát Szent Hazánk ifjú ivadékai ezennel tudatjuk, hogy eljött az idő, hogy a méltán híres Turul Szövetség főnixmadárként újraéledjen” – kezdődik a kiáltványt, utalva a Horthy-kor névazonos egyetemi szerveződésére. Az eredeti csoportot jobboldali radikális alapállás, keresztény-nemzeti gondolkodás, militarizmus, trianoni revizionizmus és antiszemitizmus, illetve a zsidóság visszaszorítására irányuló törekvések jellemezték, 1919. és 1945. között létezett.

A szövetség szerint a haza és egyetemei végveszélybe kerültek, hiszen „a liverális elnyomás fokozódik, a magyarság nemzetereje veszélyben van”. Ősi szövetségük újjáalakulása azért szükséges, vallják, mert „Szegeden 500 éves egyetemünk végre révbe érhetne, de ezt felforgató liberális fiatalok semmivé kívánják tenni”.

„Itt és most kijelentjük, hogy kívánatosnak gondoljuk szeretett hazánk legjobb egyetemét jó magyar hazafiak alkotó kezeibe belehelyzeni” – fogalmaznak, célozva ezzel arra, hogy a Szegedi Tudományegyetemnek is a Debreceni Egyetemet követve el kellene indulnia a modellváltás felé.

A kiáltvány így zárul:

„Egyben felszólítunk minden hazafias érzelmű fiatalt, hogy csatlakozzon szövetségünkhöz. hogy 2021. augusztus 20-án Szeri pusztán megválasszuk fővezérünket, dominusainkat és elfogadjuk honvédő programunkat.

Szeged, 2021 Lestyánszki Róbert mb. csonkaországi fővezér”

Log into Facebook

Log into Facebook to start sharing and connecting with your friends, family, and people you know.