Lehozták a Kiss Dávid-palota megsérült tetőlemezét

Csütörtökön napközben sikerült lehozni a Kiss Dávid-palota tetejéről azokat a bádoglemezeket, melyek még a szerdai nagy vihar folytán vesztették el stabilitásukat. A Szeged Televízió tudósításából kiderül, hogy az épület tulajdonosa, az IKV Zrt. egy külsős céget bízott meg a munkálatok elvégzésével. Utóbbi munkatársai már szerdán este elkezdtek dolgozni az ügyön, így sikerülhetett másnapra a munka, mely miatt a helyi autó- és trolibusz közlekedés is jócskán felfordult. Az 50 m²-es lemezt feldarabolták, és ma fél 12 körül engedték le az utcaszintre.

Csőke Zsotl helyi polgárőr elmondása szerint éjszaka volt olyan, aki letépve a szalagot autóval is áthajtott a lezárt területen. „Figyelmeztettük őket, mással ugye mi nem tudunk szankcionálni” – mondta.

Molnár Krisztina katasztrófavédelmi szóvivő szerint nagyjából 30 épület sérült meg a megyében, a mentésekben és a kárelhárításban – a hivatásosokon túl – 5 önkéntes tűzoltói egyesület is besegített.

Vihar után: zajlanak a helyreállítási munkák – Szegedi Hírek – 2020.02.06.

Megszűnt a Széchenyi tér lezárása, az IKV Zrt. munkatársai eltávolították a szerdai szélvihar során az egyik épület tetején meglazult bádoglemezeket. A…

 

Nyitókép: alul a Kiss Dávid-palotán a felszakadt bádoglemezeket a szerdai vihar okozta, az alul látható fóliázás pedig a fél évvel ezelőtti eset következménye, ahogyan fent a nemzeti színházon látható hiányosságok is. Fotó: Szűcs Dániel / Szegeder