Lázár: Makó lehet az Alföld turisztikai központja

Lázár János, a hódmezővásárhelyi-makói térség országgyűlési képviselője is felszólalt szerdán a makói testületi ülésen. A politikus elmondta, a város kitörési pontja lehet a turizmus, amiben jelenleg komolyabb lehetőség rejlik a Maros-parti városban, mint a gazdaság más ágazataiban – írja a Rádió 7.

Hozzátette, az idegenforgalom az adóbevételek mellett a város megtartóerejét is növeli, hiszen munkahelyet jelent, vagy akár saját vállalkozás indítására is lehetőséget ad a fiataloknak, akik így helyben megtalálhatják a megélhetésüket, itt tervezhetik a jövőt. Lázár elmondása szerint a kormány ebben partner, jelenleg is három nagyobb beruházásban nyújt támogatást, segítséget az önkormányzatnak. Ilyen a Hagymatikum bővítése, egy modern uszoda és egy szálloda építése.

A politikus kitért arra is, hogy a makói önkormányzat is segíteni tudná azokat a helyi vállalkozásokat, melyek a turizmussal foglalkoznak. Példaként felhozta, az általuk befizetett adó egy részét a város vissza tudná a számukra forgatni, így ők is jobban fejlődhetnének. Lázár János szerint 5-10 év múlva Makó lehetne az Alföld turisztikai központja.