Különvonatokat indítanak a szegedi stadion avatókoncertjére

Csomó jósággal körítik Plácido Domingo szegedi koncertjét. A világsztárt világsztárok segítik, de még a közlekedés is adózik a kultúrának annyival, hogy különvonat is támogatja a koncertre való eljutást.

Plácido Domingo szegedi, a Szent Gellért Fórum augusztus 28-i nyitóján tartandó koncertje elég sok mindennel kecsegtet. Azon kívül, hogy a Grammy-díjas szoprándíva, Ana María Martínez lesz a “Három Tenor” egyharmadának partnere, a koncert hang, fény és színpadtechnikájáért is olyan profik felelnek, mint a Frenreisz Károly nevével fémjelzett OMEGA Trade. Az meg már csak hab a tortán, hogy a hangosítást a Londonból érkező Jerry Eade biztosítja, aki többek között Elton John estjeinek is gyakori munkatársa.

Szédületes fényképeken a szegedi stadion építése

Nagyban épül a város egyik legnagyobb beruházása, a Szegedi Ifjúsági Sportcentrum, azaz a köznyelvben csak szegedi stadion. A létesítményt 12,7 milliárd forintból húzzák fel idén nyárig. Maga a focistadion 25 méter magas lesz és 8 ezren férnek majd el benne, és épül benne egy kápolna is. A területen továbbá lesz…

De ezek talán mind eltörpülnek amellett, hogy az esemény napján, augusztus 28-án még koncertvonat is indul a budapesti Nyugati Pályaudvarról és Kecskemét vasútállomásról Szegedre. A Plácido Domingo Koncertvonat a fővárosból 15.58-kor startol, az IC kocsikra a koncertbelépő megvásárlását követően a jegy.hu felületén lehet menetjegyet vásárolni. Természetesen a vonattal a koncertre tartó közönséget Szegeden külön buszjárat is várja, és díjmenetesen szállítja el a megnyitóra, majd az esemény végeztével a 23.30-kor Budapest felé induló járathoz.

Nyitókép: Máthé Zoltán / MTI