Kubatov: Senkinek ne legyen kétsége, mi itt maradunk

Kubatov Gáborral, a Fidesz országos pártigazgatójával a Délmagyar készített interjút, hogy megkérdezzék véleményét a helyi, illetve az országos választási eredményekről. Kubatovot még az év elején küldte le a Fidesz Szegedre, több tanácsadóval egyetemben, hogy ráncba szedjék a pártszövetség helyi kirendeltségét, és koordinálják a később kiválasztott és függetlenként elindított Nemesi Pál kampányát.

A Délmagyar az országos pártigazgatójával készült interjújában arra volt kíváncsi, hogy ő maga miszerint értékel, „földcsuszamlásszerű ellenzéki győzelemnek” éli-e meg a történteket, vagy inkább a Fidesz megyei közgyűlésekben szerzett többségét hangsúlyozná, mivel így listán a Fidesz-KDNP kapta a legtöbb szavazatot. Kubatov szerint a számok azt mutatják, hogy több szavazatot szerzett a Fidesz országosan, mint legutóbb, a 2014-es önkormányzati választáson, és többen támogatták őket, mint a tavaszi EP-voksoláson.

„Az egyetlen különbség, hogy az ellenzék most teljesen összeállt, így az antiszemita párttól a liberálisokon át a szélsőbaloldalig egyfelé szavaztak a támogatóik.”

A szegedi helyzettel kapcsolatban a pártigazgató elmondta, hogy szerinte egy remek jelölttel, és egy nagyon jó képviselőjelöltekből álló csapattal növelték a szavazatszámukat 2014-hez képest. „Tudom, hogy sok jobboldali ember Szegeden most csalódott és ez érthető, de higgyék el, nem szabad föladni, elkeseredni. Ma már szerintem büszkén lehet és kell vállalni, hirdetni a konzervatív, polgári értékrendet és elveket. Mi pedig folytatjuk azt a munkát amit elkezdtünk, az építkezés nem áll meg” – mondta Kubatov.

Az interjú kitért az ellenzéki összefogás, illetve a szegedi Fidesz jövőjének kérdésére is. Kubatov ezzel kapcsolatban elmondta, „senkinek ne legyen kétsége: mi itt maradunk, és továbbra is szolgálni fogjuk a várost és a szegedieket.” Kubatov a kérdés másik részével kapcsolatban úgy fogalmazott, hogy véleménye szerint „az ellenzéki összefogás vagy a nász mézeshetei gyorsan elmúlnak majd és eljön az osztozkodás ideje.” Úgy gondolja most jönnek majd csak a belharcok, a viták.

 

Nyitókép: Hirling Bálint / Origo.hu