Közös mise és családi nap lesz a stadionban

Közös misével záruló családi napon veheti birtokba vasárnap a hívő közösség a Szeged-Csanádi Egyházmegye kulturális, szabadidős és sportközpontját, a Szent Gellért Fórumot – írja az MTI.

A központban hat nagy méretű színpadon sok műfajú kulturális program várja az egyházmegye oktatási intézményeiben tanuló diákokat és a plébániák szervezésében érkező családokat. A Koltay Gábor által rendezett kulturális kavalkádon fellép a Kormorán, a 100 Folk Celsius együttes, az Ed Philips and the Memphis Patrol, Varga Miklós és Kalapács József, Szűcs Antal Gábor és Gál Péter latin duó, a komáromi Magyarock Dalszínház társulata, valamint a szegedi Molnár Dixieland Band. A két gyermekszínpadon mások mellett az Alma és a Kolompos együttes, Csilla és a Banda, valamint a Bab Társulat szórakoztatja az egybegyűlteket.

Délután a stadionban egy öregfiúk mérkőzést rendeznek a Fradi és az egyházmegye csapatai között. A stadionban este a látványos megnyitóünnepségen a száztagú makói Forgatós Táncegyüttes és barátaik mellett ismert színészek és énekesek lesznek láthatók, majd  a programsorozat zárásaként Kiss-Rigó László ünnepi szentmisével örvendezteti meg a látogatókat .

 

Nyitókép: Molnár Péter / Market Építő Zrt.