Közlekedési útmutató holnapra

Szeptember 2-ától újra iskolai menetrend lesz érvényben a közösségi közlekedésben, eszerint valamennyi járat sűrűbben jár majd, illetve olyanok is lesznek, melyek visszatérnek nyári álmukból.

A villamosok valamivel sűrűbben járnak majd, de itt nagy változás nem lesz. A troliknál már nagyobb változások várhatók, például a 8-as eddig reggel 7 és 8 között mindössze 5 járatot teljesített, ezentúl viszont 11 lesz.

A DAKK-nál is lesz változás: visszatér a 24-es és a 32-es busz, általában sűrűsödnek a járatok, illetve a 7F kap október végéig egy jelentős járatbővítést. Azért csak addig, mert ősszel lesz utasszámlálás a városban, és ez alapján döntik majd el, hogy marad-e a módosítás, vagy még finomítanak-e rajta inkább.

Arról sem érdemes megfeledkezni, hogy a körúton dolgozik a vízmű, illetve a Boldogasszony sugárút eleje is le van zárva még, ezért az járhatatlan a Hősök kapuja és a Vitéz utca között.

A Csongrádi sugárút eleje. Fotó: Szűcs Dániel / Szegeder

Holnaptól tehát újra viszonylag sűrűn járnak a szegedi tömegközlekedési eszközök, és az idő is jó lesz (34 fok körül tetőzik), tehát a bringásoknak is minden adott. Ezért  semmiféleképpen sem javasoljuk az autók használatát , ugyanis szinte garantált, hogy egész reggel és délután be lesz dugulva az egész Belváros. Meg úgy általában sem.