Közérdekű adatigényléssel tisztázná a Jobbik, hogy befolyásolhatják-e az őszi önkormányzati választások eredményét a Szegeden dolgozó külföldi vendégmunkások

A Fidesz városi irodája előtt tartott sajtótájékoztatóján jelentette be Tóth Péter, a Jobbik helyi elnöke, hogy közérdekű adatigényléssel szeretnék tisztázni, vajon befolyásolhatják-e az őszi önkormányzati választások eredményét a Szegeden dolgozó külföldi vendégmunkások.

Nemesi Pál fotójával illusztrált plakátokat helyezett el Tóth Péter a Viktor Hugo utcai Fidesz székház ablakain, írja a Szeged.hu. A Jobbik azért tartotta fontosnak Nemesi fotójával fémjelezni akcióját, mivel a jelölt a kampány során kétszer is elismerte, hogy cége külföldi vendégmunkásokat is foglalkoztat.

Hirdetés
Hirdetés

Tóth Péter arra keresi a választ, hogy a megyébe, illetve Szegedre mennyi határon túli vendégmunkás érkezett az utóbbi időben, ezért közérdekű adatigényléssel fordul a Bevándorlási és Állampolgársági Hivatalhoz, illetve a megyei kormányhivatalhoz.

A kérdés azért nyert az idő előrehaladtával egyre nagyobb hangsúlyt, ugyanis az önkormányzati választásokon szavazhatnak azok a külföldi állampolgárok is, akik tartózkodási engedéllyel rendelkeznek, ha regisztrálnak a területileg illetékes választási irodánál. Tóth szerint ez fenyegeti a szegedi választások tisztaságát, és azt, hogy a szegediek döntsenek arról, kikre bízzák a városuk irányítását.

Nyitókép: Biró István / MTI