Közel félmillióan használták a megye határátkelőit az ünnepek alatt

Rekordforgalom volt az ünnepek alatt a megyek határátkelőin az ünnepek alatt. Péntek és szerda között 414 ezren lépték át a határt.

A rendőrség a szerb és a román társszervekkel együttműködve az átkelőhelyeket teljes kapacitással működtette, sőt a legkritikusabb időszakokban a belépőoldali sávok egy részén is kilépőforgalmat kezeltek.

 

Torlódások esetén Szerbia felé és onnan Magyarországra célszerű a naponta 7 és 19 óra között igénybe vehető tiszaszigeti, az ásotthalmi, a bácsalmási, a bácsszentgyörgyi közúti határátkelő felé kerülni vagy az egész nap működő hercegszántóit választani. Akik Romániába vagy onnan Nyugat-Európa felé szeretnének utazni, igénybe vehetik a szintén 24 órás nyitva tartással működő kiszombori vagy battonyai átkelőt.
A határátkelőhelyek nyitva tartásáról és az ott várható várakozási időkről a www.police.hu/hirek-es-informaciok/hatarinfo oldalon, valamint a Rendőrségi Útinformációs Rendszer (Rutin) mobil applikáció segítségével tájékozódhatnak az utazók.

(MTI)

 

Érdekel mi történik Szegeden, mik épülnek, vagy épp milyen kincsek tűnnek el az utcákról? Kövesd a Szegedert Facebookon és Instagramon.