Kövér László ma beszélt dolgokról Szegeden

Kövér László, az Országgyűlés elnöke Szegedre látogatott szerdán. A fideszes politikus arról beszélt, szerinte alkalmas, tisztességes és hozzáértő vezetőket kell találjanak az emberek településük élére. Esetünkben természetesen Nemesi Pálra utalt.

Kövér László a városban tartott választási fórumon azt mondta, aki azt gondolja, hogy az önkormányzati választás arra való, hogy azzal az országos politikai viszonyokat befolyásolja, nemcsak ostobaságokat beszél, hanem árt is saját közösségének.

Beszélt arról, is hogy a baloldal szerinte politikai polgárháborút robbantott ki. Kövér úgy fogalmazott, a baloldal a békés, normális politikai vitákat és azoknak a választásokon való lezárását 2006 óta politikai polgárháborúvá alakította, és mind a mai napig szeretné fenntartani ezt az állapotot. Hozzátette: minél reménytelenebb helyzetbe kerülnek, annál mélyebbre süllyedve művelik ezt. Az ország, Szeged is, és minden település ennél sokkal többet érdemel – mondotta.

Arról is beszélt, hogy egy város vezetőjének együttműködőnek kell lennie, a kormánnyal és szimpatizánsaival is.

Az eseményen a SzegedMa is ott volt, ők videóban hozák le azt:

Kövér László, az Országgyűlés elnökének… – Szegedma Hírportál

Kövér László, az Országgyűlés elnökének előadása a szegedi Gál Ferenc Főiskolán.

Természetesen beszélt Botka Lászlóról is. Szeged polgármesteréről azt pedzegette, csapatát olyanok alkotják – az élen Gyurcsány Ferenccel – akik a rendszerváltás óta a legmélyebb válságba lökték az országot. Az ellenzéknek sikerült megvalósítani az elvtelenség koalícióját, habozás nélkül összefogtak azokkal, akiket korábban leköpdöstek, akár szó szerint is.

Kövér eztán burkoltan, de felelőtlennek és ostobának hívta a szegedi városvezetést. Elmondása szerint ugyanis ha az ellenzéki városvezetők a központi kormányzat ellen küzdő gerillának vagy partizánnak gondolják magukat, nemcsak ostobaságukat bizonyítják, hanem felelősségük hiányáról is tanúskodnak.

Az eseményen természetesen jelen volt Nemesi Pál is, akit még az MTI is „a Fidesz-KDNP által támogatott független polgármesterjelölt”-ként idéz. Nemesi beszélt a gazdaságról, szerinte a szegedi gazdasági növekedés, a helyeik életszínvonala nem követte az elmúlt években az országban végbement fejlődést. Azt is mondta, szoros kapcsolatot kellene fenntartania az önkormányzatnak a szegediekkel, és a kormánnyal is rendezni kell a viszonyt.

 

Nyitókép: SzegedMa