Koronavírusos lett a Szeged-Csanád Grosics Akadémia egyik alkalmazottja

A Szeged-Csanád Grosics Akadémia egyik alkalmazottjánál felmerült a koronavírus gyanúja – írja a klub közleményében. A csapat összes felkészülési mérkőzését lemondta.

A Nemzeti Népegészségügyi Központ (NNK) Csongrád-Csanád megyei központjával együttműködve az ilyenkor szükséges egészségügyi protokollt elindították, de azt írják, hogy az érintett személy jól van, kórházi intézeti megfigyelésre, kezelésre nem szorul, az előírásoknak megfelelően önkéntes karanténban van.

Az ilyenkor szükséges és előírt szűrővizsgálatokat és a kontaktkutatást az egyesület az NNK-val együttműködve elindította. A csapat azt ígéri, hogy amint további információval rendelkeznek, tájékoztatást adnak ki. Jelenleg a  klubnál mindenki tünetmentes. A fertőzés-gyanús személy elmondásuk szerint semmilyen kapcsolatban nem állt, kontaktban nem volt az utánpótlásrészleggel, ezért az akadémiára a fentiek nem vonatkoznak.

A napokban egyébként kiderült, hogy a Szeged-Csanád Grosics egyik legutóbbi ellenfele, a DVSC-nél is megjelent a koronavírus. Ezzel kapcsolatban még hétfőn kerestük a csapat sajtósát, de azóta sem érkezett válasz.