Koronavírus: rámolják a szegedi hipermarketeket is

Fotó: Szűcs Dániel / Szegeder

Az Indexen jelent meg a napokban egy írás, melyben üres áruházi polcokkal illusztrálták, hogy bezony egyre nagyobb a pánik Magyarországon is a koronavírus miatt, mely már körbevette az országot. Persze valós pánikról szó sincs, az áruházakban és drogériákban már Szegeden is érzékelteti hatását a félelem. Utóbbiakból a szájmaszkok és a kézfertőtlenítők, előbbiből pedig a tartós élelmiszerek fogynak rohamos mértékben. Az imént jártuk be a rókusi Tesco hipermarketet, hogy megnézzük közelebből, Szegeden hogy állnak a dolgok:

üres polcokkal és lenullázott árukészletekkel találkoztunk.

A liszteknél épp két civil ruhás hölgy pakolászott, akikről kiderült, hogy az áruház munkatársai. Arra a kérdésre, hogy fogynak-e most jobban a termékek szinte egyszerre azt felelték, hogy igen, de nagyon is. Egyik napról a másikra elvittek mindent, mondják. Tészták, lisztek, konzervek alig vannak már a város egyik legnagyobb hipermarketében. Ahogyan az a képeken is látszik:

Az összes smackleves elfogyott, bár ehhez lehet a Ricsárdgír új slágerének is köze van. Fotó: Szűcs Dániel / Szegeder
Cukorból van még, de az olcsóbb fajtákat mind elvitték már. Fotó: Szűcs Dániel / Szegeder
Sót ne keressünk már. Fotó: Szűcs Dániel / Szegeder
Fotó: Szűcs Dániel / Szegeder

Kapkodni tehát nem kell feltétlenül – legfeljebb azért, mert mások már idő előtt betáraznak amiből csak tudnak. A Tesco-ban egyébként azt mondták, mindenből rendeltek újabb készletet (mivel a raktáruk is üresen áll az adott termékeket tekintve), de ez három nap alatt ér csak ide.

, ENT_QUOTES)?>" title_text="" order_type="social" title_text_color="#000000" title_text_font_size="22" title_text_font_famely="monospace" title_text_position="left" width="100%" bg_color="#d4d4d4" animation_effect="random" count_of_comments="2" ]