Koronavírus miatt bezárták a Felsővárosi Óvodát

Több dolgozó is koronavírusos lett a Gyík utcai Felsővárosi Óvodában, ezért a tegnapi naptól határozatlan időre bezárták az intézményt – közölte Szabó Bálint Facebook-oldalán, a hírt később az intézmény is megerősítette. Szabó elmondása szerint ez 90 gyereket és 25 pedagógust érinthet.

Több pozitív koronavírusteszt is született a dolgozók esetében, az Emberi Erőforrások Minisztériuma ezért rendkívüli szünetet rendelt el az intézményben. A dolgozók és a gyerekek csak a teljes fertőtlenítés után térhetnek vissza a csoportokba.

Szabó videójában elmondta, hogy a tavaszi időszakkal szemben most nincs az önkormányzatnak önálló jogköre, így központilag történik az óvodák irányítása. Ezért azt javasolja, hogy az önkormányzat közösen, pártállástól függetlenül forduljon a kormányhoz, és vizsgálják felül az óvodák bezárását a nagyvárosok szempontjából, a dolgozókat szűrjék le, az intézményeket fertőtlenítsék, majd a lehetőségekhez mérten induljon újra az óvodai ellátás.

Szabó azt kérte Botka Lászlót, hogy amíg az állam nem segít, addig az önkormányzat segítsen saját hatáskörében az óvoda pedagógusain, valamint elmondása szerint Juhász Tünde kormánymegbízotthoz is fordult, akitől azt kérte, hogy a katonaság fertőtlenítse az óvodát.