Koronavírus: bezárnak a szegedi zsinagógák

Az országosan egyre jobban növekvő Covid-fertőzöttség miatt bezárnak Magyarország zsinagógái, így a szegedi Hajnóczy és Gutenberg utcaiak is. Erről a Magyarországi Zsidó Hitközségek Szövetsége adott ki csütörtökön este közleményt, amit a szeged.hu vett észre.

„A Krízismenedzsment döntése szerint a mai naptól minden zsinagóga zárva tart, és ez sajnálatos módon vonatkozik a közelgő ünnepi időszakra is. A rendelkezés visszavonásig érvényes. Fontos, hogy a nagy ünnepeket a zsinagógákon kívül, azaz szabad téren vagy egyéb bérelt helyszínen sem lehet megtartani! A hitélet újra az online térre korlátozódik. Ugyanez vonatkozik a közgyűlésekre és más társadalmi rendezvényekre is” – írják, azzal folytatva, hogy az esetleges további intézkedéseket a Krízismenedzsment a következő napok eseményeitől, a vírusfertőzés alakulásától teszi függővé.

A budapesti és a vidéki idősek otthonaival kapcsolatos további intézkedésekről a Krízismenedzsment a napokban dönt. A zsinagógabezárások következtében elmarad a Szegedi Őszi Zsidó Kulturális Fesztivál, melyen a tervek szerint többek között a Cotton Club Singers, Dés László és Koncz Zsuzsa is fellépett volna.

Hirdetés

 

Nyitókép: Szűcs Dániel / Szegeder