Korábban cáfolták, mégis momentumos lesz Nagy Sándor alpolgármester

Momentumos színekben folytatja Nagy Sándor jelenlegi városfejlesztési alpolgármester, miután korábbi pártja, az Együtt megszűnt – írja ma az ATV.hu. Az értesülés közel egy hónappal ezelőtt lapunkhoz is eljutott, ám akkor azért nem közöltük, mert az érintettek nem erősítették meg.

Közeledés. Nagy Sándor Mihalik Edvinnel, a Momentum szegedi elnökével itt a párt a szegedi éjszakai tömegközlekedéssel kapcsolatos felmérését vitatta meg (Forrás: Mihálik Edvin – Momentum / Facebook)

A Momentum Mozgalom színeiben indulhat újra a 2019 őszi önkormányzati választásokon Nagy Sándor jelenlegi városfejlesztésért felelős alpolgármester – tudta meg lapunk momentumos forrásoktól még áprilisban. Akkor azonban Mihálik Edvin, a párt szegedi elnöke telefonon annyit közölt, jó a kapcsolatuk, de egyelőre nincs ilyesmi kilátásban, és Nagy Sándor emailben feltett kérdésemre is azt írta, úgy tudja, Edvin megválaszolta a kérdést, annál okosabbat ő sem tud mondani.

Most azonban az ATV.hu-nak Nagy és Fekete-Győr András, a párt elnöke is megerősítette az értesülést, miszerint Nagy Sándor a Momentum pártoló tagja lett néhány hete, ezzel a párt tevékenységében a döntéshozatalt leszámítva részt vehet. Ebből még egyértelműen nem következik, hogy milyen színekben indul majd el az őszi önkormányzati választásokon, csak hogy a párt színeiben politizál “úgy általában”, de azért sejthető.

 

 

Fekete-Győr a csatorna hírportáljának azt mondta, „nagyon jó” köztük a kapcsolat, és felidézte az éjszakai tömegközlekedéssel kapcsolatos javaslatukat, amit elfogadott az önkormányzat, valamint hogy nem is olyan rég Botka Lászlóval is nagyjából egy órát egyeztetett négyszemközt, ahol általános dolgokról, mint a közelgő európai parlamenti-, illetve az őszi önkormányzati választásokról is szó esett, mint ahogyan a polgármester és a helyi Momentum kapcsolatáról is.

Nagy a portálnak azt mondta, “a Momentum hasonló inspirációval indult el a politikában, mint ahogyan ő a rendszerváltás idején. Annak idején ugyanis azért kezdte el, mert nem akart olyan országban élni, mint amilyenben a szülei, a Momentum pedig hasonló helyzetben van most a meglátása szerint.”

Mint ismert: a tisztségviselő korábbi pártja, az Együtt a 2018-as országgyűlési választások után megszűnt, azóta Nagy függetlenként politizál. Nem az Együtt volt az első párt, amely megszűnt az alpolgármester “alól”. 2009-ig ugyanis az SZDSZ-ben politizált, amelyből először testületileg kiléptek a szegedi szervezettel, majd a párt 2014 szeptemberében megszűnt.

(via ATV.hu)