Kizöldült Belső-Tarján: felújított közterei mellé fákat és közösségi kerteket is kapott a városrész

Befejeződött Belső-Tarján városrész fejlesztése: közterek, parkok, játszóterek váltak szebbé, parkolók, járdák újultak meg. A Zöld város programban megvalósított beruházáshoz az Európai Unió 990 millió forintos támogatást adott, amit a szegedi önkormányzat 41 millió forintos önrésszel egészítette ki.

A Zöld város kialakítása Belső-Tarján akcióterületen elnevezésű projekt részeként megszépültek a városrész közterületei a Piroska téren, az Erős János utcában, a Csongor téren, a Tünde téren, a József Attila sugárút–Tarján széle tömbbelső játszóterén és pihenő parkjában, az Építő utcában, a Hajlat utcában, a Róna utcában és a Retek utcában. A városrészben a zöldterületek megújítására 227 fát ültettek, közel 37 ezer négyzetméter gyepet vetettek, és több mint 1100 négyzetméter cserjét és évelőt telepítettek.

Fotó: Szeged.hu

Gyermek KRESZ-pálya létesült a Hajlat utcai sportpálya helyén, megújult a Piroska téren a játszótér, a Tarján széle tömbbelső játszótere és pihenő parkja, az Erős János utcai játszótér és a Pósz Jenő utcai sportpálya. Két kutyafuttatót alakítottak ki a Retek utcában és a Budapesti körút–József Attila sugárút csomópontja közelében. A Dandár utcában, a Debreceni utcában, valamint a Táltos Iskola mellett közösségi kertek épültek. Megszépült a közösségi célokat szolgáló Máltai játszótér és sportcentrum épülete is.

Hirdetés

Fotó: Szeged.hu

Új kispiacon vásárolhatnak a tarjániak a Retek utcában. Fogadóteret alakítottak ki a József Attila sugárút és a Retek utca sarkán, valamint a József Attila sugárút és a Budapesti körút találkozásánál. Rendezték a közterületeket többek között a Csongor és Tünde téren, valamint a Hajlat utcában.

A városrészben 83 kandelábert és 14 új ivókutat helyeztek el, 3 csobogót felújítottak, és 1 újat hoztak létre, 53 szemétgyűjtőt szereltek fel, valamint 147 új, illetve felújított pad került ki a közterületekre. Járdák, kerékpárutak, utak és parkolók felújítására, építésére is jutott pénz. Összesen nagyjából 110 új és felújított kerékpártárolóval, illetve 236 új és felújított parkolóhellyel gazdagodott a városrész – írja közleményében az önkormányzat.

 

Nyitókép: Szeged.hu