Kivonul az országból a Charles Vögele, minden hazai üzletét bezárja

Legkésőbb augusztus végéig minden hazai üzletét bezárja a Charles Vögele Hungaria Kereskedelmi Kft. – írja a Világgazdaság. A ruhaüzletlánc korábban már több európai boltját is bezárta. 

A cégnek 2017 végére 27 üzlete volt Magyarországon, ahol átlagosan 194 munkavállalót foglalkoztatott. A lap értesülései szerint a magyar leányvállalat 2017-ben közel 7,2 milliárd forintos nettó árbevételt realizált, de már ez is több mint százmillió foritban maradt el az előző évi bevételektől.

De nem ez okozta a bajt, hanem a svájci anyavállalat elleni csődeljárás. A Sempione Fashion csődbe ment, fizetési moratórium alá került, és felszámolási eljárást is helyeztek kilátásba ellene. Emellett a Charles Vögele ausztriai cége is csődbe ment, mely sodorta magával a magyar vállalatot is.

A Világgazdaság Kiss Judittól, a cég HR munkatársától megtudta, a tervek szerint a boltokat nem egyszerre, hanem fokozatosan fogják bezárni, illetve igyekeznek a legtöbb helyre új bérlőket találni, akik átveszik a munkavállalókat is. A szegedi üzlet bezárását mi is megírtuk.

Nyitókép: Szűcs Dániel / Szegeder