Kiszélesítik a Fő fasort

180 méteren kiszélesítik az újszegedi Fő fasort – írja az önkormányzat hírmondója, a szeged.hu. A módosítás azon a részen történik meg, ahol több üzlet is található, és a parkoló autók miatt nehézkes a közlekedés, zöldterület nem esik áldozatul.

A Thököly és Radnóti utca közötti útszakaszt 20 millió forintból szélesítik ki azért, mert az itt parkoló autók miatt gyakran nem férnek el az egymással szembe közlekedők, főleg ha egy nagyobb jármű, például a 72-es busz jön.

„A fasornak ez a szakasza rendkívül balesetveszélyes volt, mert a forgalmas útszakasz itt beszűkül, ráadásul sok autó is parkol az üzletek előtt. Ezért tartottam fontosnak, hogy biztonságosabbá tegyük ezt a részt” – mondta a városrész önkormányzati képviselője, Joób Márton. Azt is hozzátette, hogy a későbbiekben

terveznek egy körforgalmat a Fő fasor és a Thököly utca sarkára,

ahol valóban sokat könnyebbedne a közlekedők dolga.

A probléma egyébként orvosolható lett volna azzal is, hogy megtiltják a parkolást ezen a részen (itt egyébként is úgy tíz autó fér el maximum), a Reál üzletnek ugyanis van saját, általában kihasználatlan parkolója az üzlet mögött. Útszélesítés helyett egy fasor sokkal jobban hiányozik oda.

Újszegeden emellett három gyalogátkelő is létesül,

  • a Fő fasor és a Cinke utca,
  • a Hargitai és a Pinty utca, valamint
  • a Derkovits fasor és a Töltés utcák közötti útszakaszokon.

Mindhárom helyszínen buszmegálló található, ezért is különösen indokoltak a fejlesztések. Továbbá utakat is aszfaltoznak, az Egressy Béni utcának, mely Újszeged egyik utolsó kockaköves útja volt, nemsokára kezdenek neki.

 

Nyitókép: a Fő fasor szélesítése. Fotó: szeged.hu