Kinyitott egy szegedi szórakozóhely, a rendőrség bezáratta

A koronavírus-járvány elleni védekezésért felelős operatív törzs ügyeleti központjának vezetőhelyettese, Kiss Róbert a hétfői online sajtótájékoztatón ismertette az eddigi rendőri intézkedéseket. Szegeden is volt egy komolyabb incidens egy szórakozóhely miatt.

Szegeden szombat hajnalban egy garázdaság helyszínén intézkedtek a rendőrök hat ember ellen, akik elmondták, hogy egy közeli szórakozóhelyen voltak. Ellenük a rendőrség a kijárási tilalom megsértése miatt szabálysértési eljárást indított. A vendéglátóhelyet a rendőrök nyitva találták, és vizsgálják, felelős-e a történtekért az üzemeltető – mondta Kiss. A Szeged365 hírportál információi alapján ez a bizonyos szórakozóhely a Széchenyi téren található Gin Tonic.

Országosan a hétvégén vendéglátóhelyeken 12 emberrel és két üzemeltetővel szemben léptek fel a szabályok be nem tartása végett. Azt is elmondta, hogy jelen állás szerint március 29-éig érvényben maradnak a korlátozások. A hétvégén a maszkviselés szabályainak megsértése miatt 1950 ember ellen intézkedtek, szeptember 21. óta pedig 36 999 ilyen rendőri fellépés volt. Ebből közterületen 1837, a tömegközlekedésben 46, az üzletekben, bevásárlóközpontokban pedig 67 ember ellen intézkedtek.

Kijárási tilalommal kapcsolatos szabályok megsértése miatt 1523 esetben történt intézkedés. Itt 16-an a kutyasétáltatásra vonatkozó rendelkezéseket nem tartották be, 243-an pedig a közterületi csoportosulás, gyülekezés tilalmát szegték meg. A kijárási korlátozás, majd az azt felváltó kijárási tilalom tavaly novemberi bevezetése óta 53 418 hasonló esetben intézkedtek. (via MTI)