Kikapott a Szeged Franciaországban

Vereség Nantes-ban

Három góllal aratott nyereséget a Nantes a MOL-PICK Szegeddel szemben szombaton a férfi kézilabda Bajnokok Ligája csoportkörének 13. fordulójában. A két csapat hatodszor csapott össze eddig az európai kupaporondon, ebből a Szeged eddig mindössze két alkalommal nyert.

A magyar csapat repülőgépe pénteken jelentős késéssel érkezett meg Franciaországba, ezért az eredeti tervektől eltérően edzés nélkül lépett pályára szombaton a Palais des Sports de Beaulieu-ben.

A csoport második helyét már korábban biztosító szegediek közül a spanyol jobbszélső, Pedro Rodríguez maradt ki taktikai okok miatt. A Nantes keretéből a világ- és Európa-bajnok Cyril Dumoulin, valamint a világbajnoki ezüstérmes norvég Espen Lie Hansen hiányzott a meccsen, amit az európai szövetség a hét rangadójának választott.

 

Mindkét csapat sok hibával kezdett, és bár a Szeged két góllal is vezetett, a támadásban elkövetett rontásait kihasználva a hazaiak a 21. percben – a meccs során első alkalommal – előnybe kerültek, amit a szünetig növelni is tudtak.

A második félidő elején is a Nantes kézilabdázott jobban, irányította a játékot, és 24-20-ra elhúzott. A magyar bajnoki címvédő részéről ezúttal hiányzott az átütőerő és a pontosság, csapatként és egyénileg sem teljesített a megszokott szinten. A Nantes a hajrában is kevesebbet hibázott, taktikusabb és motiváltabb volt, így megérdemelten győzött. A hazaiak legeredményesebb játékosa a spanyol Valero Rivera volt nyolc góllal, a meccs legjobbjának pedig Nicolas Claire-t választották.

A kilenc győzelemmel, egy döntetlennel és három vereséggel rendelkező MOL-PICK Szeged jövő vasárnap hazai pályán a PPD Zagreb ellen zárja a BL csoportkörét.

(MTI)

 

Nyitókép: MOL-PICK Szeged