Kihűléstől mentettek meg egy tanyasi férfit a rendőrök

Idős férfi eltűnését jelentették hozzátartozói a rendőrségi segélyhívó számon szerdán. A röszkei férfi keresését a rendőrök, polgárőrök és katonák közös erővel kezdték meg, majd a bejelentéstől számított fél órán belül megtalálták.

A rendőrségre november 25-én valamivel 19 óra előtt érkezett bejelentés arról, hogy a nap során az egyedül élő férfi elhagyta otthonát és azóta nem tudják, hogy hol van. Családja ezért segítséget kért. A Csongrád-Csanád Megyei Rendőr-főkapitányság Tevékenység-irányítási Központja haladéktalanul a helyszínre irányította a Szegedi Rendőrkapitányság rendőreit. Az egyenruhások az adatgyűjtés során megállapították, hogy a férfi vélhetőleg gyalogosan, Röszkéről Domaszék irányába távozhatott tanyájából, így megkezdték a terület átvizsgálását.

A rossz látási viszonyok között – szinte éjszakai sötétben – megkezdett kutatásban részt vettek a Magyar Honvédség rendőrséggel közös szolgálatot ellátó katonái, illetve a röszkei, a mórahalmi, a domaszéki és az újszegedi polgárőrök is. A férfi házától indult kutatás során egy csaknem egy kilométerre lévő nádasban 19 óra 30 perc körül megtalálták az idős embert, aki csaknem kihűlt. A rendőrök a mentők kiérkezéséig melegítő fóliába és takarókba burkolták őt, majd a mentők végük kórházba szállítottak.

Hirdetés
Fotó: police.hu