Két külföldi csávó felmászott szelfizni a Cédrus Liget egyik darujába

Fotók: Blaise Bowly / Instagram

A Cédrus Liget daruja már korábban is bekerült a hírekbe, legutóbb akkor írtunk róla, mikor a tavaly szeptemberi nagyon durva vihar közben az egyik darukezelő videót készített fentről, majd azt posztolta Facebookra. Sajnos a felvételt még aznap eltávolították, pedig valóban meglehetősen epikusra sikeredett, már-már várostörténeti jelentőségű dokumentumnak lehetne tekinteni, ha elérhető volna még valahol.

Most azonban újabb különlegesség esett meg itt, két Szegeden élő brit(?) férfi ugyanis felurbexelt az egyik toronydarura. Hogy miért tettek így, azt nem hiszem hogy magyarázni kell. Valamennyi tapasztalatom nekem is van e téren (fogadalmi templom, pécsi magasház stb.) úgyhogy el tudom mondani mi hajtja ilyenkor az embert: az adrenalin, a kíváncsiság, és a magas városnézés vágya. Bár amilyen spontánnak tűnik az ő akciójuk egy indulás előtt készült Insta-sztorit megnézve, lehet, hogy simán csak unatkoztak.

„I was thinking that what would be a great program for today. I figured that there is this construction nearby, and I have a tiny little chance that we can sneak in and climb up to a crane” – vezette fel tervét a sztoriban. A későbbiekben egyébként többször is bejelentkezett az akció közben is, azt mondva például, hogy nehéz lesz bejutni, mert vannak bent dolgozók, vagy hogy sikerült már bejutniuk.

Csináltak klassz képeket is, ezek alább nézegethetők:

Just stop for a second… Making money online is an amazing thing but I’d like to emphasize that there is so much more to life. To me, work-life balance is all about being present and fully invested in what I do. When I work I like to go all in, same applies to when I don’t. Seeing things from a different perspective helps a lot to deal with the sometimes mundane days that comes with being a service provider. It helps me a lot to be fully grateful for everything in my life. 🙏 #szeged #craneclimb #crane