Két héttel az átadás után elkezdett tönkremenni a sándorfalvi bicikliút

Alig fél hónap kellett hozzá, hogy megjelenjenek az első komolyabb úthibák a május utolsó napjaiban átadott Szeged – Sándorfalva – Ópusztaszer kerékpárút szegedi szakaszán.

A bicikliút Szegedet Sándorfalvával összekötő szakaszát 881 millió forintból építették meg, melyből 655 milliót az Európai Unió állt, a maradékot pedig a szegedi önkormányzat adta. A szakasz összesen 6,2 kilométer hosszú, az út elsőre elég jónak tűnt, két és fél méter széles, középen csíkozással elválasztva.

Fotó: Hajdani Gábor / Facebook

A hibán jól látszik egyébként, hogy nem fatális, valószínűleg nem könnyű elesni rajta, de felmerül a kérdés, hogy ha pár hét alatt ez történt vele, hogy fog kinézni egy év múlva akár.

Hirdetés

Szeged másik felén is történt nemrég hasonló eset: a várost Deszkkel összekötő, tavaly októberben épült bicikliutat pár fűcsomó támadása győzte le. Akkor megkerestük a fenntartó Magyar Közutat is, akik elmondták, hogy az 1520 méteres szakaszt 12,7 millió forintból hozták helyre úgy, hogy 5 cm vastag kopóréteget építettek. Arra a kérdésre azonban nem válaszoltak, hogy az útnak milyen alapot építettek, vagy hogy egyáltalán miért lett használhatatlan fél év alatt.