Készen áll a szegedi járványkórház

Hétfőre ígérték, csütörtökre elkészült a II. kórház épületében berendezett járványkórház Szegeden.

A Kálvária sugárúti épületben a fertőző betegek ellátására alkalmas centrumot alakítottak ki – közölte Lengyel Csaba, a Szegedi Tudományegyetem Szent-Györgyi Albert Klinikai Központjának elnöke.

A centrumban első lépésben száz ágyat biztosítanak az infektológia számára, és 15 ágyas sürgősségi betegellátó osztályt hoztak létre azoknak a pácienseknek, akik felső légúti fertőzés gyanúja miatt kerülnek be a klinikai központba. A létesítményben 27 ágyas intenzív részleg működhet, el tudják végezni a CT-vizsgálatokat, két műtő pedig alkalmas a fertőző betegek ellátására. A korábban a kórházban működő egységeket más ingatlanokba költöztették át.

Az egyetem Coronavirus Ügyi Operatív Bizottság elnöke a Szeged.hu-nak azt mondta, a szegediek egyelőre fegyelmezettnek tűnnek, és a felek is jól működnek együtt, nincs pánikhangulat.

„Nagyon jó az együttműködés az egyetemen belül, a klinikai központon belül, nagyon jó az együttműködés az egyetem és a város között, folyamatos az információcsere, igyekszünk mindenben segíteni egymást. És nagyon jó az együttműködés a lakosság, az önkormányzat és az egyetem között” – mondta a professzor. (via MTI/Szeged.hu)