Kémiai kényszerkasztrálást kér a pedofilokra törvénymódosítási javaslatában a Mi Hazánk Mozgalom

Toroczkai László, a Mi Hazánk Mozgalom elnőke a mai napon tartott sajtótájékoztatót, melyben az elmúlt hetek nemzetközi pedofilbotrányai kapcsán fogalmazta meg a párt álláspontját az ügyben.

Az Egyesült Államokban napvilágot látott pedofilhálózat, a rózsadombi család-mészárlás és a közelmúltban történt romániai gyilkos pedofil ügye kapcsán jelentette be Toroczkai László, pártjának új törvénymódosítási javaslatát. Ebben, a kiskorúakat bántalmazó és/vagy szexuálisan zaklatókra vonatkozóan fogalmazták meg törvényszigorítási javaslataikat. Állítása szerint Európa szerte

“a gyermekek ellen elkövetett bűncselekmények egyre brutálisabbak és a számuk egyre szaporodik.”

Ezzel indokolva nyújtja be a Mi Hazánk Mozgalom a Parlament elé törvénymódosítási javaslatát, melyekben az alábbi pontok szerepelnek:

  • Ukrán és lengyel mintára a büntető törvénykönyvbe beemelni a kémiai kényszer-kasztrálást*, megelőzve ezzel a visszaeső elkövetők számának statisztikai növekedését is.
  • Fényképes, nyílt adatbázisok bevezetése, melyek tartalmazzák a az elkövetőket névvel, arccal. Különös tekintettel a szexuális bűnelkövetőkre.
  • A jelenleg 2-8 évig terjedő szabadságvesztés 4-16 évre emelni a gyermekek ellen elkövetett bűncselekmények kapcsán.
  • A szibériai bér-rabtartás mintájára, az adott bűncselekményeket elkövetők, a megduplázott büntetésüket, szibériai bérrabtartásban töltsék le.

A megfogalmazott törvénymódosítás, a pártelnök elmondása szerint, nem csak a közelmúlt pedofiliával kapcsolatos ügyei miatt aktuális. Álláspontjuk szerint, a Coca Cola homoszexualitást és nemi irányultságot propagáló reklámkampánya miatt is érdemes kiemelni, hiszen a “loveislove” hashtag nem egyértelmű, utalhat akár kiskorúak és felnőttek közötti szexuális kapcsolat elfogadására, népszerűsítésére.

Úgy tűnik, Toroczkai László továbbra is inkább a színpadias gesztusok híve, mint a valóban radikális, konzervatív gondolatoké.

Érződik ez azon, hogy a gyermekek ellen elkövetett bűncselekményekre kiszabható időt inkább csak megduplázza, hiszen az annyival jobban hangzik, mint a megemelt büntetés akár 10, akár 15 évvel, vagy még többel. Érdekesnek találom, hogy a halálbüntetés szóba sem került a sajtótájékoztató szövegében, de a nyilvános megszégyenítés és a nyílt “vadászati engedély” kiadása viszont igen, a nyilvános adatbázis gondolatával. A szibériai bérrabtartás pedig már csak a szokásos, mikor az magyarországi ál-jobboldal megvallja az oroszok iránt érzett rendpárti szervilizmusát.

A Mi Hazánk Mozgalom gondolatai természetesen nem alaptalanok és a törvény általi retorziókra és azok szigorítására nagy szükség van a jelen társadalomban, hiszen az online terekkel már több évtizedes viszonylatban nem lehet felelősségre vonni a zaklatókat, bűnelkövetőket. Ezen társadalmi kérdéseknek, mint már mondtam, nem színpadias gesztusokkal kell elejét venni. Szakértői véleményekre és valódi megoldásokra van szükség, nem a véresszájú szavazóbázis kiszolgálására.

*Kémiai kasztrálás: A kémiai kasztráció egy olyan eljárás, melynek során gyógyszerekkel (kémiai úton) szüntetik meg az egyén minden nemű szexuális vágyát, indíttatását. A folyamat nem végleges, visszafordítható.

 

Forrás: Mi Hazánk Mozgalom facebook oldala (élő közvetítés) / Illusztráció: hirado.hu