Kelenföld lesz a szegedi InterCity-k új végállomása hétvégente nyár végéig

Egész nyáron korlátozásokra kell számítani a ceglédi elővárosi, a debreceni és a szegedi fővonalakon is a Nyugati pályaudvarra vezető vasúti szakasz felújítása miatt – közölte a MÁV csütörtökön az MTI-vel.

A közleményben azt írták, a vonal pályahálózatának karbantartására a MÁV mintegy 4 milliárd forintot csoportosított át idén saját forrásból, hogy kevesebb legyen a műszaki hiba, pontosabbak legyenek a vonatok. A Nyugati pályaudvar tetőszerkezetének felújításával egyszerre, május közepén megkezdődtek az előkészítő munkák a pályaudvar és a Városliget elágazás közötti szakaszon. A következő fázisban, június 20-tól augusztus végéig jelentős módosítás lép életbe a karbantartás miatt.

Több járat indulási és célállomása megváltozik,

a szegedi InterCity-k munkanapokon Zuglóból, hétvégén Kelenföldről indulnak, illetve oda érkeznek be.

Ez azt jelenti, hogy hétvégente Szegedről egészen Budáig utazhatunk átszállás nélkül, így Budapesten belül nem kell majd békávézni, ha például a Balatonra megyünk vonattal. Ennek okáról a MÁV nem tett említést, de valószínűleg szándékosan szervezték így, hogy megkönnyítsék az utasok dolgát.

A MÁV arról is tájékoztat, hogy a reggeli csúcsidőszakban nagyobb utasforgalom alakulhat ki Kőbánya-Kispest és a Nyugati pályaudvar között, az éjszakai vonatok esetében pedig a Nyugati helyett Zugló, illetve Kőbánya-Kispest lesz a végállomás.

A mostani karbantartás ideje alatt csak egy vágányt zárnak le, így a másikon folyamatosan biztosítják a közlekedést. Emellett elvégzik a Dózsa György úti híd és a Kacsóh Pongrác úti gyalogos aluljáró szigetelési munkáit, valamint az Erzsébet Királyné úti gyalogos aluljáró szegélyét meghosszabbítják és magasítják.

 

Nyitókép: MÁV-Start