Keddtől akár havazhat is

Bár tegnap sem volt túl meleg, a fűtést legalább a hét végéig nem érdemes még leállítani: jelentős lehűlés jön. Akár havazás is lehet, azonban az Alföldön jellemzően nem marad meg. Péntektől felmelegedés jön.

Erős lehűlés jön húsvét után – írja az időkép. Ma, azaz Húsvéthétfőn sok napsütésre számíthattunk, de a délután második felében északnyugaton és északon elkezd megnövekedni a felhőzet, viszont estig csapadék sehol sem várható. Erős széllökések a jellemzőek, amely kitart a továbbiakban is.

Keddre virradóan markáns hidegfront érkezik erős, viharos északi, északnyugati széllel, esővel, majd egyre inkább havas esővel, havazással. Szegeden és a környéken azonban nem sok esély van havazásra. Napközben fokozatosan egyre kisebb területre korlátozódik a csapadék, késő délután északnyugat felől csökkenni kezd a felhőzet. Erős lehűlés várható, délután mindössze plusz 4-9 fokot mérhetünk.

Szerdán a napos-gomolyfelhős időben elszórtan futó zápor, hózápor előfordulhat, néhol megdörrenhet az ég. Erős, olykor viharos lesz az északnyugati szél. Hajnalban mínusz 6 és plusz 1, délután plusz 6-11 fok várható.

Csütörtökön is gomolyfelhők zavarhatják a napsütést, elszórtan egy-egy zápor, hózápor, néhol esetleg zivatar ismét előfordulhat. Az erős, viharos északnyugati szélben csupán 6-11 fok valószínű. Péntektől felmelegedés jön.

A hidegbetörés és a várható télies időjárás miatt csütörtökig meghosszabbították a síszezont Mátraszentistvánon: 130 napos rekorddal csütörtökön zárul az idei. Eredetileg húsvétig tervezték ezt, Magyarország történetében ez eddig a leghosszabbra nyúló síszezon.