Karikó Katalin: Meg kell mindannyiunknak köszönni a tanáraink munkáját

Az SZTE Kommunikáció- és Médiatudományi Tanszékének hallgatói készítettek interjút Karikó Katalinnal. A Kommcast című műsorban sok személyes élményről beszél a tudós, ettől igazán jó: nem csak koronavírusról, vakcinafejlesztésről, hanem az egyetemi évekről, a kutatói pályáról is szó esik. Az is kiderül, hogy már 20 éve kutat valamit, amiről egyelőre nem is publikált, de annyira ígéretesnek tartja, hogy ha lesz ideje és energiája, akkor egy saját céggel vág bele a gyakorlati kipróbálásába.

Elmondta, a vakcinafejlesztés kapcsán megnőtt médiaérdeklődés miatt átalakult az élete: míg egy éve ha meglátott egy érdekes szakcikket, volt ideje végigolvasni és elgondolkodni rajta, manapság rengeteg idejét veszi el az, hogy nyilatkozzon.

„Megpróbálom felhasználni ezt az időt arra, hogy ráirányítsam a figyelmet a kutatás fontosságára, a kutatók megbecsülésére, az orvosok, a tanárok megbecsülésére. Mert hát ugye, ha a tanárok nem indítanak bennünket ezen az úton, akkor nem lesznek kutatók. És az ő munkájuk ugye nem az a reggel nyolctól délután ötig tartó munka, hanem ez egy hivatás, ahol minden pillanatukat a diákokért teszik. Meg kell mindannyiunknak köszönni a tanáraink munkáját” – mondta.

Karikó Katalin-interjú (Kommcast)

Karikó Katalin Széchenyi-díjas kutatóval a Kommcast Extrába készült rádiós interjú, melyben nem csak koronavírusról, vakcinafejlesztésről, hanem az egyetemi …