Jövőre tovább bővül a Magyar falu program

Jövőre is több tízmilliárd forint áll majd rendelkezésre a Magyar falu programra, új elemként elindul a kiskereskedelmi szolgáltatások fejlesztési támogatása – mondta a modern települések fejlesztéséért felelős kormánybiztos kedden Szegeden.

Gyopáros Alpár a II. Csongrád-Csanád megyei polgármesteri szakmai fórumon tartott előadásában ismertette: napokon belül elindul a falusi tanyagondnoki szolgálatok buszvásárlását támogató program; és többletforrást adtak a teljes útrekonstrukciót támogató programokra. Jövőre új elemként a kisboltok megmentését és megnyitását is támogatják.

Hozzátette, a Magyar falu program népszerű volt az elmúlt egy évben, az összes ötezernél kevesebb lakosú település 97 százaléka legalább egy pályázatot benyújtott már.

Csongrád-Csanád megyére kitérve elmondta: 140 kérelmet támogattak megközelítőleg 1,5 milliárd forinttal. Az útalapprogram révén a megyében 25 kilométernyi utat újítottak meg teljesen; további 19 kilométeren útrekonstrukciós, aszfaltborítást javító munkálatokat végeztek. (via MTI)

, ENT_QUOTES)?>" title_text="" order_type="social" title_text_color="#000000" title_text_font_size="22" title_text_font_famely="monospace" title_text_position="left" width="100%" bg_color="#d4d4d4" animation_effect="random" count_of_comments="2" ]