Jackson Burger, az első “fecske”

Alighanem a vendéglátás egyik legsötétebb időszakán vagyunk túl. Szerencsére a szegedi éttermek és bisztrók nagy többsége újra ki tudott nyitni, melynek oka, hogy a napfény városában közel sem alakult ki akkora túlkínálat, mint a fővárosban, ahol a külföldi turisták nélküli Király utcának még ma is posztapokaliptikus hangulata van. Ámde ami még ennél is jobb hír, hogy megérkeztek az első fecskék Szegedre. Közéjük tartozik a Jackson Burger, ami hosszú szünet után az első újonnan nyitott komoly burgerező. A Sunseaty cikke.

A srácok tudják, hogy a jó hamburger titka egyrészt a részletekben, másrészt a műfaj egyszerűségében rejlik. A “szendvicsek” nincsenek túlbonyolítva, de a gondos elkészítésnek és a remek alapanyagoknak (pl. 100% angus marhahúspogácsa és saját recept alapján készülő buci) köszönhetően mégis mindegyik kerek. 

Zsótér Csaba és Koczka Tamás hosszú ideje a vendéglátásban dolgoztak, mire elérkezettnek látták az időt, hogy belevágjanak a saját éttermük megnyitásába. Ehhez pedig sikerült olyan belvárosi lokációt találniuk, ami még az egyetemhez is közel van. A helyszín a közel-keleti ízek kedvelői számára ismerős lehet, ugyanis a Petőfi Sándor sugárút és a Földváry utca sarkán a Mezze Bistro működött korábban. 

A gyorséttermi hangulat adott, de azért a beltér még igencsak puritán, látszik, hogy a srácok először az ételekre fókuszáltak. (Én bízok benne, hogy valamelyik kedves hölgy ismerősük gyorsan magához ragadja a kezdeményezést a dizájnt illetően.) Két nagyobb és egy kisebb asztalnál tudunk bent helyet foglalni, de ha kint szeretnénk leülni az utcán, akkor azt is megtehetjük.

Az általam kóstolt British Burger (lásd fenti kép) egy igazi nagypályás játékos. A húspogácsa 20 dekásan kerül a rostlapra, ezért sütés után is tekintélyes méretű marad. Hozzá társul a tükörtojás, a cheddar sajt, a madársaláta, a baconös majonéz és a ropogósra sült bacon. Második alkalommal egy Cheddar Burgerre esett a választásom. A szépen lepirított zsemlét a ház szószával kenték meg, majd az előbb említett húspogácsát szépen megolvasztott cheddar sajt, édeskés lilahagymalekvár, lollo saláta, paradicsom és csemegeuborka kísérte. 

Ami az árakat illeti, a Jackson Burger alálőtt a konkurenciának, így azonnal a város legjobb ár-érték arányú burgerezői közé lépett. A menük 2 390 és 2 790 forint között mozognak, ajándék fél literes üdítővel, coleslaw-val és sült krumplival. Ez utóbbi egyébként egy fűszeres sóval hintett korrekt kis csónakburgonya. Az amerikai káposztasaláta szerencsére nem a nyammogós, gejl fajta, hanem a kellemesen majonézes változat, amit mézzel édesítettek és egy kis citromlevet is kapott a savak jegyében. 

Ha éppen nem hamburgerre vágyunk, akkor megkóstolhatjuk a tortillákat és gyrosokat is, vagy a füstölt szalonnás chilis babot.

Nagyon jó volt látni, hogy szombat este tele vannak a szegedi vendéglátóhelyek, de még ennél is jobban örülünk, hogy sorra bukkannak fel az új, érdekes helyek, amelyekről beszámolhatunk nektek. Sok izgalmas témát tartogatunk számotokra, de addig is menjetek és teszteljétek gyorsan le Szeged legújabb hamburgerezőjét.