Itt az önkormányzat válasza – ezért lett fizetős a parkolás a klinikáknál

Tegnapi hír, hogy fizetőssé vált a parkolás a Semmelweis utcán és a Bánomkert soron, azon a két utcán, amik teljesen, faltól falig megújultak a 265 ágyas klinikai tömb építésével párhuzamosan, ugyanannak a projektnek a részeként. Olvasóink pedig, ahogyan az várható volt, teljesen kiakadtak és fejetlenül kezdték el mindennek elhordani az önkormányzatot ezért.

Illetve nem is azzal volt a baj, hogy két utcán fizetős lett a parkolás, sokkal inkább azzal, hogy ez a két utca egy klinikai városrészben van, két sokat látogatott egészségügyi intézmény előtt. Sokan mondták, hogy itt az egész környéken ingyenessé kellene tenni a parkolást, ez azonban sajnos nemhogy nem segítené az itt megállást, de csak ellehetetlenítené azt, ugyanis ha valahol ingyenes a parkolás, akkor ott sokkal több ideig parkolnak az emberek. Biztosan volnának például, akik több napra, akár még több időre ott hagynák járművüket, lévén nem kell érte fizetni. Így pedig akik a kórházakba sietnek, nem találnának helyet.

Cikkünkre kedden az önkormányzat is reagált, ugyanazt mondták, mint amire több olvasónk is felhívta figyelmünket: azaz hogy

mindig is fizetős volt a parkolás, csak mivel Európai Uniós forrásból újult meg az utca, egy erre vonatkozó szabály miatt itt 5 éven keresztül nem lehetett pénzt kérni a közterületi parkolástért.

Alább az önkormányzat sajtóosztályának válasza, teljes terjedelmében:

„Szegeden a sárga parkolási zóna határvonala évek óta a Bécsi körút, a zónahatárokban évek óta nem történt változás. A zónán belül eddig a Bánomkert sor érintett szakaszán és a Semmelweis utcában egy uniós projekt fenntartási időszaka miatt nem kellett parkolási díjat fizetni. Ismert, a legújabb klinikai tömb beruházásnak részeként ezen utcaszakaszok is megújultak. 2020. január 1-től a Bánomkert sor – Semmelweis utca részén ugyanúgy, mint a Liliom, a Bokor és az Állomás utcában a sárga zónában érvényes szabályoknak megfelelőn kell parkolási jogosultságot váltani.”