Itt a június, jövő héten már 36 fok is lehet

Megérkezett az igazi globális felmelegedés június, időjárás szempontjából is egyre jobban benne vagyunk a nyárban. A jövő hét elején sem lesz hideg, szerdáig 33 fokos napokkal kell szembenéznünk, de a hét végére igazán felforrósodik a helyzet: csütörtökön és pénteken 35-35,

szombaton pedig akár 36 fok is lehet majd.

Vasárnaptól kezdve várható több nap eső, ami pár fokkal hűti majd a levegőt, de ez még elég távoli.

Az Időkép előrejelzése szerint hétfőn igazi nyári időre, sok-sok napsütésre, kevés felhőre számíthatunk, csapadék sehol sem várható. A délkeleti szelet többfelé kísérhetik élénk, északnyugaton erős lökések. Hajnalban 13-19, délután 30-34 fokot mérhetünk. Nem lesz front térségünkben.

Kedden folytatódik a kánikula sok napsütéssel, de napközben az időnként megnövekvő gomolyokból elvétve északkeleten és nyugaton kialakulhat frissítő zápor, esetleg zivatar. A délkeleti szél többfelé élénk, néhol erős lehet. 31-35 fokig melegszik a levegő.

Hirdetés

Szerdán is kitart a kánikula, délutánra 31 és 35 fok közé melegszik a levegő. A napos időszakokat időnként gomolyfelhők zavarhatják meg, de átmenetileg egy-egy zápor, esetleg zivatar csak néhol fordulhat elő. A déli-délkeleti szelet elsősorban a Dunántúlon kísérhetik élénk, helyenként erős lökések.

Csütörtökön és pénteken is folytatódik a kánikula, sokfelé mérhetünk majd 33-35 fok körüli csúcsértékeket a délutáni órákban. A napsütést csak időnként zavarhatják gomolyfelhők, melyekből csak néhol alakulhat ki kis eséllyel egy-egy frissítő zápor, esetleg zivatar. Csütörtökön még többfelé szeles lehet az idő.

 

Borítókép: illusztráció. Fotó: Dawn Armfield / Unsplash