Ismét lesz éjszakai villamosfutás Szegeden

A Szegedi Közlekedési Társaság (SZKT) és a Szent-Györgyi Albert Hallgatói Egyesület (SZAHE) idén is megszervezi a villamosfutást, mely már a 8. lesz.

Az útvonal ezúttal is a szokásos lesz. A versenyre május harmadikén éjjel fél 11-től lehet regisztrálni, a Nagyállomás előtt az Indóház-téren, majd az utolsó villamos elindulta után a járat vonalán a végállomásáig, a Szeged Pláza parkolójáig, tart a futás.

A rendezvénynek jótékonysági célja is van. Ugyanis az 1000 Ft-os részvételi díjjal a szervezők a Szegedi Újszülött Életmentő Szolgálatot szeretnék támogatni. Eddig 2,5 millió forinttal sikerült a futóknak támogatnia a szegedi gyermekellátást, ami az idei futással még tovább nőhet. A részvételi díj a minimum, így ha valaki többel szeretné az ügyet támogatni, az nyugodtan megteheti.

A futás végén az SZKT visszafelé indít még egy járatot, ami minden megállóban megáll, így a futásban kifáradt embereknek hazafelé már nem kell sokat gyalogolnia.

 

A versenyhez egy kis kedvcsinálónak az SZKT egy videót is közzétett az oldalán, melyben a tavalyi villamosfutásról láthatunk felvételeket és interjúkat a szervezőkkel.

Villamosfutás

A felkészülést nem késő elkezdeni – 1 hónap múlva, május 3-án éjjel ismét villamosfutás!!Emlékeztek még a tavalyira? Lemaradtatok róla? Nézzétek milyen remek hangulatban vehette birtokba sok-sok futó a villamossíneket az utolsó járat után.részleteket találtok:https://www.facebook.com/SZAHE/

Közzétette: Szegedi Közlekedési Kft – 2019. április 3., szerda

A videóban Majó-Petri Zoltán, az SZKT ügyvezető igazgatója elmondja, hogy a négy és fél kilométeres táv egy gyakorlott futónak nem megerőltető. A versenyben az első helyeken beérkezők 15 perc alatt, azaz ugyanannyi idő alatt futották le a távot, mint ahogy azt a villamos menetrend szerint is megszokta tenni.

Szóval bárki, aki érez magában kedvet egy kis éjszakai testmozgáshoz, valamint jótékonykodni is szeretne, annak május harmadikán éjjel az Indóház téren a helye.

 

Nyitókép: a VII. éjszakai villamosfutás Fotó: SZAHE