Írországban is van lakcíme a Mi Hazánk szegedi területi elnökének

Olvasónktól kaptunk képeket egy, a Rókusi körúti nagy Tesco előtt parkoló, ír rendszámos fekete Volkswagenről, ami az oldalán a Mi Hazánk matricáját és szlogenjét viseli. A párt e-mailben ugyan nem válaszolt, de Facebook-oldalunkon kommenteltek, amiből az derül ki, hogy az autó területi igazgatójuké, akinek 11 éve Magyarország mellett Írországban is van lakcíme.

Olvasónk küldte be a fenti fotót, melyen egy ír rendszámos fekete Volkswagen látható, az oldalán magyar zászlós Mi Hazánk-logós dekorációval, a képet a Rókusi körúti nagy Tesco előtt készítette. (A rendszám tetején Dublin ír neve olvasható.) Azt akkor még nem tudtuk, hogy a kocsi a párté-e, vagy csak valaki úgy gondolta, saját autóját egy, a párt nevében a járókelőket többesszám első személyben “Állj mellénk!” szlogennel támogatásra buzdító pártlogós dekorációval látja el.

Fotó: olvasónk

Abban az esetben, ha a kocsi a párté, felveti a kérdést, vajon miért használnak külföldi rendszámos autót, mi ezzel a cél. Ha viszont nem az övék, kérdés, bárki felmatricázhatja-e ilyen módon a kocsiját? És a nacionalista szélsőjobboldali pártot akkor vagy valaki Írországból támogatja, aki néha hazaugrik Szegedre, vagy a külföldön beszerzett autójára elfelejtett magyar rendszámot beszerezni, noha ez előírás lenne.

 

 

Frissítés: a területi elnök ír lakos is, 11 éve lakik egyszerre két országban

Bár korábbi gyakorlatukat megőrizve a Mi Hazánk Mozgalom a szegedi elnökségüknek fenntartott hivatalos email-címükre küldött kérdéseimre ismét nem válaszoltak, de kommenteltek a Facebookon megosztott cikkünk alá. Ebben miután hosszasan (nagyjából a komment kétharmadában) azon értekeznek, hogy találtak egy helyesírási hibát a cikkben, azt írták,

az autó területi igazgatójuké, akinek 11 éve Magyarország mellett Írországban is van lakcíme,

ezért használhatja a rendszámot. Hozzátették azt is, hogy bárkinek szívesen adnak a készlet erejéig ilyen matricát. Hogy pontosan meddig tart a készlet, azt nem tudjuk, de egy biztos: büdzsé van rá. Ugyanis bár a szélsőjobboldali pártnak a statisztikák szerint nincs reális esélye arra, hogy mandátumot szerezzen az Európai Parlamentben, a Magyar Narancs becslései szerint 80-100 millió forintot is elkölthetnek EP-kampányukra. Azt, hogy mindezt miből finanszírozzák, azonban nem tudni, mivel a párt a hetilap kérdéseire sem válaszolt.